Biotech Academy Camp 2024

Biotech Academy camp 2024 sætter fokus på: Mikrober. 

Fungi er en oplagt kilde til nye bioteknologiske produkter såsom medicin, enzymer og naturlige farve- og smagsstoffer. Disse produkter kan være mere bæredygtige og sunde alternativer til kemiske produkter. I løbet af campen vil du få mulighed for at omsætte teori til praksis ved at identificere organismer, studere deres vækstbetingelser og fysiologiske egenskaber samt udføre bioinformatiske analyser. Evnen til at forstå teorien og omsætte den til praksis er afgørende for at opdage nye bioteknologiske produkter. Du vil selv få lov til at prøve kræfter med frontforskning, idet vi selv skal opsamle jordprøver i felten, klargøre og analysere DNA fra prøverne og gennem bioinformatiske teknikker undersøge, om vi har isoleret nye svampe arter. Disse svampe vil i så fald blive en del af DTU’s voksende svampesamling. Materialet fra campen er desuden oplagt at bruge til SOP- eller SRP-opgaver. 

Campen er dog ikke kun en uges intens og udfordrende opdagelsesrejse i bioteknologiens verden, men også en fed og social oplevelse. Camp-ugen giver en unik mulighed for at møde venner for livet og komme i kontakt med andre studerende, der brænder lige så meget for bioteknologi som dig. På campen vil du have mulighed for at hygge dig og lære de andre deltager at kende, der kan komme fra hele Danmark. 

Campen er inklusiv fuld forplejning, samt transport til og fra diverse aktiviteter i løbet af ugen – overnatning foregår på DTU (Lyngby campus). Campen er dermed 100% gratis, og det bliver helt sikkert en sjov, lærerig og udfordrende uge. 

Målet med campen 

Målet med campen er at give dig, som deltager, et indblik i hvad det vil sige at studere bioteknologi på en videregående uddannelse og udvikle dine bioteknologiske kompetencer. Efter camp-ugen vil du have en bedre forståelse for, hvordan forskellige bioteknologiske laboratoriemetoder fungerer, og du vil have ”hands-on” erfaring med nogle af disse. Du vil igennem camp-ugen få nemmere ved at kunne afgøre om bioteknologi er det rigtige studievalg for dig. Du vil f.eks. have rig mulighed for at spørge ind til, hvordan det er at studere bioteknologi (og lignende studieretninger) på universitetet. 

Hvis alt dette lyder som noget for dig, og du har lyst til at tilbringe din efterårsferie sammen med 29 andre passionerede gymnasieelever ude på DTU, så send en ansøgning til camp@bio.dtu.dk. Du skal skrive en motiveret ansøgning på maks. én side, hvor du fortæller, hvorfor netop du skal have en plads på Biotech Academy Camp 2023 samt tilføje dit CV og evt. en anbefaling fra din lærer. Alle dokumenter skal samles i en enkelt PDF-fil. 

Ansøgningsperioden er åben og lukker d. 1. september 2024 

Hvis du har spørgsmål til årets camp, kan du skrive til camp@bio.dtu.dk
Campen koordineres i år af Marc Correll Damsgaard (@dtu.dk), og Victoria Francke (victfran@dtu.dk), som begge læser bacheloren Life Science og teknologi. 

Vedrørende behandling af persondata 

Som en del af ansøgningsprocessen i forbindelse med Biotech Academy Camp 2024 behandler campens koordinatorer følgende persondata, som du selv har angivet: Navn, email, gymnasium og andre oplysninger, du opgiver i din ansøgning. 

 

 

Kort info

Tilmelding: 

Tilmelding til biotech academy camp 2024 er åben!  

Ansøgningsfrist: 1. september 2024! 

Ansøgningen til campen sendes til camp@bio.dtu.dk, og skal indeholde en motiveret ansøgning på maks. én side, dit CV, samt evt. en anbefaling fra din lærer. I din motiveret ansøgning fortæller du, hvorfor netop du skal på Biotech Academy Camp 2024. Alle dokumenter skal samles i en enkelt PDF-fil. 

 Afholdes: 
Campen foregår fra den 12. til og med d. 19. oktober (efterårsferien, uge 42) 
Sted: 
Danmarks Tekniske Universitet (DTU, Lyngby Campus) 
Deltagerniveau: 
HTX-, HF- og STX-elever, der som
minimum har biologi- og/eller
kemi-relaterede fag på B-niveau 
Deltagerantal: 
30 deltagere 
Pris 
Det er gratis at deltage, vi betaler også din transport til og fra campen. 
Arrangører: 
Hvis du har spørgsmål til årets camp, kan du skrive til camp@bio.dtu.dk
Campen koordineres i år af Marc Correll Damsgaard (macoda@dtu.dk) og Victoria Francke (vicfran@dtu.dk).