Biodiversitet – en verden af muligheder

 

På Biotech Academy Camp 2010 vil der være en fast rød tråd. Denne vil være fra fund af mikroorganismer til et færdigt produkt.

Se en lille video af hvad du kan forvente på Biotech Academy Camp 2010

Biotech Academy Camp 2010 from Biotech Academy on Vimeo.

Biotech Academy Camp 2010 kører under konceptet ”Biodiversitet – en verden af muligheder”. Dette tema er blevet valgt, da vi ønsker at vise deltagerne det brede spektrum af bioteknologi og nogle af de mange anvendelsesmuligheder i denne industri.

dna.jpg

Gennem ugen har deltagerne base på DTU, hvor de skal bo og lave forsøg udviklet specielt til årets camp. Laboratorierne, der arbejdes i, indeholder udstyr, som ikke findes på de danske gymnasier. Således kan der fremstilles produkter og udføres mere komplicerede forsøg, end de er vant til på deres skoler. På den måde får deltagerne indblik i DTU’s muligheder på bioteknologifronten, og i livet der følger efter studiet.

reagensglas.jpg

For at forstå biodiversitetens fulde potentiale er det nødvendigt for deltagerne at få bioteknologisk forståelse. Dette vil vi give dem ved at udarbejde øvelser i molekylær mikrobiologi, arbejde med fermenteringsprocesser, og som noget nyt i år vil vi inddrage bioinformatik. For at give vores deltagere et indblik i forsøgene samt teorien bag, vil vi udarbejde undervisningsmateriale og afholde teorilektioner.