CAMP 2018

I år er det næsten 110 år siden det første antibiotika salvarsan kom på markedet og præcist 90 år siden Alexander Fleming opdagede den første antibiotika producerende mikroorganisme. Disse opdagelser har revolutioneret sygdomsbehandling og været medvirkende til at hæve levealderen med næsten 30 år, idet vi nu ikke længere i vesten dør af infektiøse sygdomme. Antibiotika blev lovprist som et vidundermiddel, men nu omkring 100 år efter vi først begyndte at tage det i brug, står vi nu overfor det problem, at de bakterier vi førhen har behandlet med antibiotika er blevet resistente. WHO har fastlagt at antibiotika resistente bakterier udgør en af de største trusler imod verdenssundheden og kan potentielt sende os tilbage i tiden til før 1.verdenskrig.

Dette har vi i Biotech Academy valgt at sætte fokus på i Biotech Academy Camp, så vil du at være med til at løse et af de største problemer som verdenssundheden står over for? Ønsker du samtidig at udvikle dine kompetencer indenfor bioteknologiske værktøjer?

Campen er 100% gratis for alle deltagere fra hele Danmark og afholdes på DTU i uge 42 (efterårsferien).

Verdenssundheden står i dag overfor en gammel fjende, der truer verdenssundheden. Lige nu dør ca. 700.000 mennesker årligt af såkaldte “superbugs”, som er resistente eller multiresistente bakterier. Det anslås dog, at hvis udviklingen fortsætter så vil disse “superbugs” i 2050 være den ultimative største dræber.

På Biotech Academy Camp 2018 vil du få et grundigt indblik i problemet og dets mulige løsninger gennem virksomhedsbesøg, foredrag, workshops, samt computer- og laboratorieøvelser. I laboratoriet vil du som deltager arbejde med at kunne identificere disse bakterier, samt afprøve nogle af disse mulige løsninger. Herigennem vil du få et mere nuanceret billede af problemet, hvad der har skabt det og hvorledes det kan løses. Således at du selv måske i fremtiden kan være med til at løse dette verdensomfattende problem.

Så hvis du har lyst til at få et dybere indblik i bioteknologisk forskning, udvikle dine bioteknologiske kompetencer, samt udvide din viden omkring antibiotika og antibiotika resistente bakterier sammen med 23 andre engagerede gymnasiestuderende, så kom og få en uforglemmelig oplevelse på Biotech Academy Camp 2018.

 

Campen foregår fra d. 13. til og med 20. oktober (Efterårsferien, uge 42).

Tilmeldingen: 10. august til og med 10. september 2018.
Tilmeldingen til campen sendes til camp@bio.dtu.dk, og skal indeholde en motiveret ansøgning, et kort CV (max. én side), karakterer og evt. en anbefaling.
Har du spørgsmål til årets camp kan du skrive til camp@bio.dtu.dk.
Campen koordineres i år af Karen M. Jørgensen og Clara C. Ekebjærg, der begge er studerende på DTU.

Kort info

Tilmelding:

10. august til 10. september 2018 ved at skrive til camp@bio.dtu.dk.

Din tilmelding skal som minimum indeholde en motiveret ansøgning, CV, karakterer og evt. anbefaling.

 Afholdes:
13. – 20. oktober 2018
Sted:
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Deltagerniveau:
HTX-, HF- og STX-elever, der som
minimum har biologi- og/eller
kemi-relaterede fag på B-niveau
Deltagerantal:
24 deltagere
Arrangører:
Karen M. Jørgensen og
Clara C. Ekebjærg