Camp 2012

 

“Det biobaserede samfund – Danmarks grønne fremtid” var konceptet for Biotech Academy Camp 2012 (BAC’12). Camp 2012 tog udgangspunkt i en samfundsrelevant og højaktuel problemstilling – hvordan skal Danmark løse fremtidige ressource problemer? I det biobaserede samfund er alle fossile produkter, plastik, benzin, etc. erstattet af biologiske produkter. I løbet af campen tog vi udgangspunkt i casen “biofuels”, hvorved vi kunne vise, hvordan bioteknologien er med til at omdanne Danmark til et biobaseret samfund. I camp-ugen berørte vi alt fra valg af produktionsorganisme, over genmanipulation til endelig produktion af biofuels, gennem praktiske forsøg og øvelser. Teorien, oplæg og virksomhedsbesøg berørte andre områder af det biobaserede samfund.

Vi udfoldede konceptet for Camp 2012 gennem laboratorieøvelser, virksomhedsbesøg, teorilektioner, gruppediskussioner og meget andet. Ugen var endnu engang udfordrende, inspirerende, krævende og ikke mindst lærerig og gav et godt indblik i livet på universitetet og en karriere i den danske biotekindustri samt nye venskaber på tværs af landet.
Konceptet bag BAC’12 havde til formål at vise deltagerne, hvad bioteknologien kan i dag. Ugen blev blandt andet gennemført i tæt samarbejde med nogle af de danske virksomheder, som udnytter bioteknologien og dens værktøjer i deres arbejde.

På nedenstående skema kan du se, hvordan forløbet så ud på BAC’12.

Kort info

Afholdt:
Efterårsferie 2012 (d. 14. – 20. oktober)
Sted:
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Deltagerniveau:
HTX-, HF- og STX-elever, der som
minimum har biologi- og/eller
kemi-relaterede fag på B-niveau
Deltagerantal:
Maksimalt 24 deltagere
Arrangører:
Bastian Barker Rasmussen &
Jeppe Bang Schou Jensen