Camp 2020

Udvidet ansøgningsperiode: Ny frist er 13. september!

Biotech Academy Camp 2020 kommer til at omhandle syntesebiologi.

Syntesebiologi er den del af biologi, der blandt andet beskæftiger sig med at redesigne mikroorganismer, og skabe nye biologiske maskiner ved at kombinere elementer fra forskellige organismer. Syntesebiologi er et multidisciplinært felt, der udover biologi også omhandler bioteknologi, genmanipulering, molekylær biologi, biokemi og bioinformatik.

Syntesebiologi er en stor, men ny, del af biologi, der er begyndt at blive mere relevant indenfor de sidste 20 år. Denne relevans er sket i forbindelse med udviklingen af mere kraftfulde genteknologiske redskaber, såsom det nye CRISPR system fra 2012. Syntesebiologi vil have en stor indflydelse på fremtiden, blandt andet på hvordan vi kommer til at løse FNs verdensmål. Syntesebiologi hjælper os nemlig med at finde løsninger på problemer såsom fødevare mangel, forurening, produktionen af fremtidens råstoffer, detektion af sygdomme, udvikling af ny medicin samt alternativer til antibiotika og meget mere. Med alle disse anvendelsesmuligheder er syntesebiologi et attraktivt felt for forskere og industrien.

På Biotech Academy camp 2020 vil du blive introduceret til syntesebiologi sammen med 23 motiverede gymnasieelever. På campen vil du lære om syntesebiologi, og hvordan det kan være med til at løse globale problemer indenfor miljø, sundhed og fødevarer. Vi vil se nærmere på de nyeste teknologier indenfor bioteknologi, genmanipulering og bioinformatik, og hvordan de bliver brugt i praksis både på laboratoriet men også ude i industrien. Vi skal på besøg hos virksomheder der bruger syntesebiologi til dagligt. Som deltager vil du lære om de etiske overvejelser og udfordringer der er forbundet med brugen af syntesebiologi. I laboratoriet vil du få mulighed for at anvende de nyeste genmanipulerings metoder til at designe og programmere din egen organisme.

 

Målet med campen

Målet med campen er at give dig, som deltager, et dybere indblik i hvad det vil sige at studere bioteknologi på en videregående uddannelse og udvikle dine bioteknologiske kompetencer. Når campen er afsluttet vil du have en dybere forståelse for hvad syntesebiologi er, hvordan forskellige genmanipuleringsmetoder fungerer og du vil have ”hands-on” erfaring med disse. Du vil også være afklaret om bioteknologi er det rigtige studievalg for dig. Der vil også være tid til at du kan spørge ind til hvordan det er at studere bioteknologi på universitetet.

Hvis alt dette lyder som noget for dig, og du har lyst til at tilbringe din efterårsferie sammen med 23 andre passionerede gymnasieelever ude på DTU, så meld dig til Biotech Academy Camp 2020.

Campen foregår fra den 10. til og med den 17. oktober (efterårsferien, uge 42).

Ansøgningsperioden er åben fra den 1. august til og med den 13. september 2020.

Ansøgningen til campen sendes til camp@bio.dtu.dk, og skal indeholde en motiveret ansøgning på maks. én side, hvor du fortæller, hvorfor netop du skal på Biotech Academy Camp 2020, dine karakterer og evt. et CV og en anbefaling fra din lærer. Vi anbefaler at du benytter dig af vores ansøgningsskabelon som du kan finde her. Hvis du ikke benytter vores skabelon skal alle dokumenter samles i en enkelt PDF-fil.

Hvis du har spørgsmål til årets camp kan du skrive til camp@bio.dtu.dk
Campen koordineres i år af Pelle D. Knudsen (pedek@dtu.dk) og Line Eliasson (linelia@dtu.dk), der begge er kandidatstuderende i bioteknologi på DTU.

Vedrørende behandling af persondata

Som en del af ansøgningsprocessen i forbindelse med Biotech Academy Camp 2020 behandler campens koordinatorer følgende persondata, som du selv har angivet: Navn, email, gymnasium og karakterer samt eventuelt andre oplysninger, du opgiver i din ansøgning.

Oplysningerne anvendes kun til arbejdet med Biotech Academy Camp 2020, herunder udvælgelse af deltagere. Disse oplysninger videregives ikke til tredjepart. Hvis du ikke udvælges som deltager, slettes dine data. Hvis du udvælges som deltager, gemmer vi dine data, indtil campen og det opfølgende arbejde er overstået. Dine data slettes senest ved udgangen af 2020.

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af disse oplysninger om dig.
Hvis du ønsker yderligere informationer om disse, kan du kontakte undervisningschef på DTU Bioengineering, Malene Bonné Meyer: mbme@dtu.dk eller læse mere på Datatilsynets hjemmeside: www.datatilsynet.dk.
Hvis du ønsker at få fjernet informationer kan du kontakte Biotech Academy Camp: camp@bio.dtu.dk

Kort info

Ansøgning:

Du ansøger ved at sende din ansøgning til camp@bio.dtu.dk

Din ansøgning skal som minimum indeholde en motiveret ansøgning, dine karakterer og evt. dit CV og en anbefaling fra din lærer.

Vi anbefaler at du benytter dig af vores ansøgningsskabelon som du kan finde ved at trykke her. Hvis du ikke bruger vores skabelon, skal du samle det overnævnte i én PDF-fil.

 Afholdes:
10. – 17. oktober 2020
Sted:
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Deltagerniveau:
HTX-, HF- og STX-elever, der som
minimum har biologi- og/eller
kemi-relaterede fag på B-niveau
Deltagerantal:
24 deltagere
Arrangører:

Pelle D. Knudsen (pedek@dtu.dk ) &

Line Eliasson (linelia@dtu.dk )