Skip to content
Kontakt os: biotech@bio.dtu.dk
Facebook page opens in new windowVimeo page opens in new windowInstagram page opens in new windowLinkedin page opens in new windowYouTube page opens in new window
Biotech Academy
Undervisningsmateriale til gymnasiet og folkeskolen. Især bioteknologi, biologi og kemi.
Biotech AcademyBiotech Academy
  • Undervisning til grundskolen
    • Emner
    • Videoer
    • Lærervejledninger
  • Undervisning til gymnasiet
    • Emner
    • Videoer
    • Det Virtuelle Laboratorium
    • Biosensor
    • Lærervejledninger
    • Camp 2022
  • Om os
    • Hvem er vi?
    • Kontakt og rettigheder
    • Alumne
Søg:
Søg
  • Undervisning til grundskolen
    • Emner
    • Videoer
    • Lærervejledninger
  • Undervisning til gymnasiet
    • Emner
    • Videoer
    • Det Virtuelle Laboratorium
    • Biosensor
    • Lærervejledninger
    • Camp 2022
  • Om os
    • Hvem er vi?
    • Kontakt og rettigheder
    • Alumne
Forsøgsoversigt
  • Grundskole
    • Agardiffusionstest
    • Algedråber og fotosyntese
    • Bakterier i luften
    • Bakterier i omgivelserne
    • Det hoppende æg
    • Fiberindhold i hjemmebagt brød
    • Hæmning af bakteriel vækst med hvidløg
    • Mikroskopering af eukaryote celler
    • Mikroskopering af Tøffeldyr
    • Mikroskopi af menneske-præparater
    • Vask dine hænder
  • Gymnasie
    • Dyrkning af svampe fra ost
    • Effekten af xylanase
    • ELISA
    • Enzymer i brød
    • Evolutionseksperiment
    • Fremstilling af bioethanol fra halm
    • Gluten og effekten af protease
    • Identifikation af bakterier
    • Isolering af colifager fra spildevand
    • Mælkesyrebakterier og holdbarhed
    • Probiotiske stammer
    • Stivelse og effekten af amylase

Effekten af xylanase

Dette forsøg er en del af undervisningsforløbet: Enzymer og brødbagning.

Bestil enzymer til forsøget her.

Formål

Formålet med dette forsøg er:

  1. At se hvordan brødets udseende og volumen ændres ved tilsætning af xylanaser, der nedbryder ikke-stivelses polysakkaridet arabinoxylan.
  2. At lave et decideret bageforsøg.

Forsøgsvejledning

Hele forsøgsvejledningen kan læses her:
Forsøgsvejledning – Effekten af xylanase

Søltofts Plads, Bygning 227/041
2800 Kongens Lyngby
biotech@bio.dtu.dk

Sitemap

 

Eksterne ressourcer

Biosensor

Det Virtuelle Laboratorium

Om Biotech Academy

Biotech Academy tilbyder gratis undervisningsprojekter til gymnasier og grundskoler. Alle projekter involverer varierende undervisningsformer, og har et stort fokus på praktisk arbejde. Organisationen har et tæt samarbejde med forskere, lærere og elever under udviklingen af ethvert projekt.

Grunddriften i Biotech Academy er sponsoreret af Novo Nordisk Fonden

Gå til toppen