Biotech Academy tilbyder gratis undervisningsmateriale til biologi, kemi og bioteknologi.
Vores mission er at sikre lige adgang til god naturfaglig undervisning for alle danske børn og unge

 

Populære emner

 

FORSIDE_PROJEKT_CELLER_LIVETS_BYGGESTEN
den grønne revolution(1)
FORSIDE_PROJEKT_NEDBRYDNING_AF_PLASTIK
FORSIDE_PROJEKT_GENETIK

Undervisning

Biotech Academy laver gratis undervisningsmateriale til grundskolen og gymnasiet. Materialet kan bruges af alle og består af en række teoretiske afsnit, som danner baggrund for den øvelse, som er udarbejdet til materialet.

 

Grundskole forsidebillede (11)
Gymnasie forsidebillede(11)
forsøg(19)
FORSIDE_LAeRER_COVER

E-learning

Herunder kan I finde Biotech Academys digitale materiale. Dette inkluderer: 1) BioWiki – vores samling af ordforklaringer og fagbegreber. 2) Biostriben – vores samling af videoer og film der beskriver pensum for grundskolen og gymnasiet. 3) Det virtuelle laboratorium – her kan I prøve kræfter med en lang række forsøg som kan laves isoleret eller som en del af vores projekter. 

FORSIDE_VLAB_COVER
FORSIDE_BIOSTRIBEN_COVER
FORSIDE_BIOWIKI_COVER

Følg Biotech Academy på de sociale medier…

…hvis du vil følge med i nye projekter, events, konkurrencer og meget mere. Du kan finde os på:

Om Biotech Academy

Biotech Academy er en non-profit studenterorganisation under DTU Bioengineering. Biotech Academy tilbyder gratis undervisningsprojekter til gymnasier og grundskoler. Alle projekter involverer varierende undervisningsformer, og har et stort fokus på opgaver, øvelser og cases. Organisationen har et tæt samarbejde med forskere, industrien, lærere og elever under udviklingen af ethvert projekt. Biotech Academy har udviklet forløb om en lang række emner med fokus på aktuelle læringsmål i fagene bioteknologi, biologi og kemi. Du kan fx læse om diabetes, stamceller, enzymer, fermentering, alger, bakterier, biosensorer, CRIPSR/Cas9, fotosyntese, genteknologi, ølbrygning, proteinsyntesen, respiration, gener og meget mere. Du kan ligeledes se videoer om mange af begreberne til henholdsvis emner for grundskole og gymnasie.

Derfor findes Biotech Academy

Vi har siden 2006 arbejdet på at bygge bro mellem forskning og formidling. Vi er studerende med en dyb passion for biovidenskab og den forskel feltet kan gøre i rejsen mod et mere bæredygtigt samfund. Vi er drevet af at dele vores passion med den næste generation af studerende og arbejder for at fremme tilgangen af studerende til de naturvidenskabelige uddannelser.

Kan du ikke få nok af bioteknologi? Kom med på vores årlige camp!

Hvert år i uge 42 byder Biotech Academy 30 gymnasielever velkommen til DTU. Gymnasieeleverne får erfaring med diverse laboratorieteknikker, kommer på besøg i den bioteknologiske industri samt lærer om en række begreber og teori. Ansøgningsperioden er placeret i begyndelsen af skoleåret og du kan læse mere her.

Interesseret i mere bioteknologi? Kontakt os i dag

Biotech Academys drift sponsoreres af Novo Nordisk Fonden, og de enkelte projekter udarbejdes i samarbejde med industrien, faglige organisationer og fonde. Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller forslag.

Sponsorer og samarbejdspartnere

KONTAKT OS

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller forslag.

Søltofts Plads, Bygning 227/041
2800 Kongens Lyngby
biotech@bio.dtu.dk

© 2024 Biotech Academy

OM OS

Biotech Academy er en non-profit organisation under DTU Bioengineering.

Biotech Academy tilbyder gratis undervisningsprojekter om bioteknologi til gymnasier og grundskoler. Alle projekter involverer varierende undervisningsformer, og har et stort fokus på praktisk arbejde. Organisationen har et tæt samarbejde med forskere, lærere og elever under udviklingen af ethvert projekt.

Biotech Academys drift sponsoreres af Novo Nordisk Fonden, og de enkelte projekter sponsoreres af og udarbejdes i samarbejde med industrien, faglige organisationer og fonde.

logo_DTU

Ansatte og ledelse

Kontakt og rettigheder

Biotech Academy alumner

Kildehenvisning til Biotech Academy