Aminosyrer: Aminosyrer er en særlig gruppe af kemiske stoffer. De er kendetegnet ved at de indeholder en aminogruppe og en carboxylsyregruppe.
Cellekultur: En cellekultur består af celler, eksempelvis gærceller, der vokser sammen i en væske. Disse celler i industrien bruges til at producere forskellige nyttige stoffer.
Demens: Demens er en svækkelse af nogle af hjernens funktioner. Disse funktioner er hukommelse, dømmekraft, evnen til at løse problemer og sproglige evner.
Fordøje: Ved fordøjelse nedbrydes maden til mindre dele, der derefter kommer ind i kroppen via tarmen.
Hormoner: Hormoner er signalmolekyler i kroppen. Cellerne bruger dem til at kommunikere med hinanden og til at videregive vigtig information om kroppens tilstand.
Kaskade: En kaskade er en række processer, der sætter hinanden i gang. Produktet fra en proces, sætter gang i den næste proces, hvis produkt igen sætter gang i en ny proces osv.
Kloning: Ved kloning tages en del af arvematerialet, dvs. DNA, fra en organisme og indsættes i en anden organisme, sådan at denne får nye egenskaber. Kloning kan også være at der dannes et nyt individ ud fra et andet individs arvemateriale, sådan at de to individer ender med at have præcis det samme arvemateriale.
Koagulere: Koagulation er den proces, der fører til at blodet størkner og danner en prop. Dette forhindrer at det livsvigtige blod forsvinder fra kroppen.
Kromosom: Kromosomer findes inde i alle kroppens celler og består af DNA og forskellige proteiner. Mennesket har i alt 46 kromosomer i hver celle, hvor 23 af dem kommer fra moderen og 23 kommer fra faderen.
Kulhydrat: Kulhydrater er en gruppe af organiske molekyler, der har mange vigtige biologiske funktioner. Eksempelvis er sukker et kulhydrat.
pH: pH er et mål for en væskes surhedsgrad. Sure væsker har en pH under 7, hvorimod basiske væsker har en pH over 7.
Polymerase: Polymerase er et enzym, der katalyserer de reaktioner, der danner nye DNA- og RNA-strenge.
Ribosom: Et ribosom er det molekyle, der danner et protein ud fra en ode på en RNA-streng.
Signalstof: Et signalstof bruges til at sende signaler mellem cellerne. Eksempelvis er hormoner signalstoffer og vores nerver kommunikerer også med hinanden via signalstoffer.
Substrat: Et substrat er det molekyle som et enzym virker på. Substrater kan både være små simple, molekyler, som ilt og kvælstof, og de kan være store, komplekse makromolekyler som kulhydrater og proteiner.
Transkription: Transkription er den proces hvor DNA oversættes til RNA ved hjælp af enzymet polymerase.
Translation: Translation er den proces hvor RNA oversættes til protein ved hjælp af et ribosom.