Lav dit eget plantekød
I dette forsøg skal du og din klasse forsøge at lave jeres eget plantekød. Øvelsen kan hentes som PDF her.
I teoriafsnittet har I lært, hvad der er vigtigt for at opnå en kødlignende struktur. Hvis I har lavet øvelserne ”Undersøg fedtstoffer” og ”Undersøg farvestoffer”, kan I bruge jeres resultater fra den øvelse i denne øvelse.
Det skal I bruge:
- Base for plantekød (f.eks. frosne ærter, som skal moses af eleverne)
- Fedtstof (f.eks. kokosolie)
- Farvestof (f.eks. rød frugtfarve eller rødbeder til at lave naturlig rød farve)
- Krydderier
I skal overveje, hvilke ingredienser, der skal være i jeres plantekød (I må selvfølgelig gerne bruge en blanding af ingredienser for at opnå en speciel, ønsket egenskab):
Vi valgte at bruge… | Vi valgte denne ingrediens fordi… | |
Som base for plantekødet: |
|
|
Til at give fornemmelsen af animalsk fedt: |
|
|
Til at farve plantekødet: |
|
|
Til at give den helt rigtige tekstur: |
|
|
Vi tilføjede også: |
|
Her skal I forklare, hvordan I tilbereder jeres plantekød, og hvorfor I vælger at gøre det sådan:
F.eks. Vi snitter/hakker/blender basen… Vi tilføjer X i små terninger når… Vi steger vores plantekød ved temperaturen… |
Forslag til retter, I kan lave med jeres plantekød:
Pasta med plantekødsovs, lasagne med plantekød, mexicanske pandekager, burger.
Skriv ned, hvordan jeres plantekød smagte, og hvad I ville ændre til næste gang, I skal lave plantekød:
Øvelsen kan hentes som PDF her.