Lav dit eget plantekød

I dette forsøg skal du og din klasse forsøge at lave jeres eget plantekød. Øvelsen kan hentes som PDF her.

I teoriafsnittet har I lært, hvad der er vigtigt for at opnå en kødlignende struktur. Hvis I har lavet øvelserne ”Undersøg fedtstoffer” og ”Undersøg farvestoffer”, kan I bruge jeres resultater fra den øvelse i denne øvelse.

 

Det skal I bruge:

  • Base for plantekød (f.eks. frosne ærter, som skal moses af eleverne)
  • Fedtstof (f.eks. kokosolie)
  • Farvestof (f.eks. rød frugtfarve eller rødbeder til at lave naturlig rød farve)
  • Krydderier

I skal overveje, hvilke ingredienser, der skal være i jeres plantekød (I må selvfølgelig gerne bruge en blanding af ingredienser for at opnå en speciel, ønsket egenskab):

  Vi valgte at bruge… Vi valgte denne ingrediens fordi…
Som base for plantekødet:  

 

 

 

 

Til at give fornemmelsen af animalsk fedt:  

 

 

 

 

 

Til at farve plantekødet:  

 

 

 

 

 

Til at give den helt rigtige tekstur:  

 

 

 

 

 

Vi tilføjede også:  

 

 

 

 

 

 

 

Her skal I forklare, hvordan I tilbereder jeres plantekød, og hvorfor I vælger at gøre det sådan:

F.eks. Vi snitter/hakker/blender basen… Vi tilføjer X i små terninger når… Vi steger vores plantekød ved temperaturen…

 

Forslag til retter, I kan lave med jeres plantekød:

Pasta med plantekødsovs, lasagne med plantekød, mexicanske pandekager, burger.

 

Skriv ned, hvordan jeres plantekød smagte, og hvad I ville ændre til næste gang, I skal lave plantekød:

 

PDF

Øvelsen kan hentes som PDF her.