Forløb: Fremtidens fødevarer
Resume: I undervisningsmaterialet “Fremtidens Fødevarer” undersøger vi, hvordan bioteknologi kan bruges i produktionen af bæredygtige fødevarer. På den måde kan vi nemlig sikre, at der altid vil være mad nok til alle – også selvom vi bliver flere og flere mennesker på planeten.
Vi lever i en verden, hvor vi hver dag bliver flere og flere mennesker. FN forudsiger, at der i år 2050 vil være 9.7 milliarder mennesker på planeten, og at det tal vil være steget til 11.2 milliarder i år 2100. Til den tid er det afgørende, at vi kan sikre mad til alle. Desværre er den måde vi producerer mad på i dag langtfra bæredygtig, og vi kan ikke producere mad nok til den voksende befolkning uden at ødelægge planeten. Så hvordan sikrer vi mad til alle på en bæredygtig måde – altså uden at hugge alverdens regnskove ned og omlægge dem til marker, omlægge søer til dambrug og lave kæmpemæssige kødfarme?
Du kan med fordel se denne video, som vil introducere dig til undervisningsmaterialet.

