Planter producerer et enzym kaldet acetolactat-syntase (ALS), der katalyserer det første trin i produktionen af de livsnødvendige aminosyrer valin, leucin, og isoleucin, der bruges til opbygningen af andre proteiner. Ved at inhiberer enzymet, kan man stoppe produktionen, hvilket vil dræbe planten. Dette kan man gøre med en række forskellige ukrudtsfjernere, som binder til enzymet og forhindrer dets funktion. Spreder man disse ukrudtsfjernere over en rismark, vil man dræbe alt ukrudt, men også risplanterne. Dermed ville det være meget brugbart at lave risplanter, der var resistente overfor ukrudtsfjerneren.
Det lykkedes for et kinesisk forskerhold at lave genmodificerede resistente risplanter, ved brug af CRISPR/Cas9 og HDR til at lave et gen knock-in i ALS-genet ved en erstatning af en del af sekvensen. Risplanterne blev tilført et plasmid indeholdende Cas9-genet, en DNA-skabelon, samt to stykker sgRNA. De to stykker sgRNA blev anvendt til at udskære en sekvens midt i ALS-genet, og denne DNA-sekvens blev erstattet med DNA-skabelonen ved HDR. Denne DNA-skabelon var næsten ens med vildtypens sekvens, bortset fra at den indeholdte nogle specifikke mutationer. Disse mutationer medførte, at det producerede acetolactat-syntase ikke var modtageligt for binding af ukrudtsfjerneren, hvormed der ikke kunne ske en inhibering af produktionen af de essentielle aminosyrer. Dermed er der tale om en gain-of-function mutation grundet et gen knock-in.
Denne genmodificering gav levedygtige resistente risplanter, men der blev også set fejlmutationer grundet uhensigtsmæssig reparation af NHEJ. Ved anvendelse af de risplanter der blev modificeret korrekt, ville man kunne plante en rismark af resistente planter. På denne rismark vil man kunne fjerne alt ukrudt med ukrudtsfjerneren, men lade risplanterne trives. På figur 13 kan forsøgsresultaterne ses, hvor det er tydeligt at kun den genmodificerede plante trives trods tilstedeværelsen af ukrudtsfjerner.