⇐ Tilbage til oversigt

Kroppen og kosten

Biostriben for gymnasiet

Herunder finder du videoer, som er målrettet de gymnasiale uddanelser (STX, HTX, mm). Til alle videoerne er der knyttet spørgsmål som kan få eleverne til at tænke videre over emnerne.

For at leve et sundt og langt liv er det godt at vide, hvad kroppen har brug for, og tre af de vigtigste ting, kroppen har brug for, er kulhydrater, fedt og proteiner. I denne video kigger vi på kulhydrater med fokus på de forskellige typer af kulhydrater og hvor de findes og på, hvad kroppen bruger kulhydrater til.

For at leve et sundt og langt liv er det godt at vide, hvad kroppen har brug for, og tre af de vigtigste ting, kroppen har brug for, er kulhydrater, fedt og proteiner. I denne video kigger vi på fedt med fokus på forskellige typer af fedt og hvor de findes og på, hvad kroppen bruger fedt til.

For at leve et sundt og langt liv er det godt at vide, hvad kroppen har brug for, og tre af de vigtigste ting, kroppen har brug for, er kulhydrater, fedt og proteiner. I denne video kigger vi på proteiner med fokus på proteiners opbygning og på, hvad kroppen bruger proteiner til.

Kildehenvisning

Videoerne er udarbejdet af Malene Nørregaard Nielsen 

null

Video-Projektudvikler (Biostriben)
Studerer Kvantitativ Biologi og Sygdomsmodellering, DTU

 

Malene Nørregaard Nielsen