Deltagere 2009

Deltagerne blev spurgt om hvad de fik ud af campen. Her er deres svar.

null

Max Lohse & Mads Valdemar Anderson

”Jeg har for det første fået en meget sjovere efterårsferie, end hvis jeg bare havde holdt en efterårsferie, som jeg plejer. Hvem laver noget virkelig spændende i en normal efterårsferie? Det gjorde jeg sørme. Derudover har jeg mødt nogle flinke og søde mennesker, som jeg nok ikke ville have mødt ellers. Jeg har også lært en masse metoder og hvordan disse skal anvendes – så jeg føler mig meget mere sikker i et laboratorium nu. Det er også noget jeg virkelig kan bruge rent studiemæssigt. Så har jeg jo også fået skabt mig et par kontakter, som jeg sikkert kan ty til, hvis jeg nu havde lyst til at lave et større projekt (evt. på DTU) eller bare ville lære mere. – Jeg gentager: “Jeg har haft en rigtig god uge!”, men jeg kan ikke anbefale det til nogen andre, for jeg vil have en plads næste år! :)”

– Max Lohse

Jeg har fået en meget lærerig oplevelse og mødt en masse nye mennesker, der har nogle af de samme interesser. Samtidig har jeg ikke bare sovet efterårsferien væk, men har fået noget ud af den.”

– Mads Valdemar Anderson

null

Signe Westermark & Katrine Hebert

”Jeg har haft en rigtig god, lærerig og anderledes efterårsferie! Det har været en rigtig spændende uge med ny faglig viden og nye venskaber.

Det faglige niveau var rigtig godt og gode beskrivelser med teori og hvis man kom i den situation, hvor man bliv i tvivl eller usikker i teorien eller under øvelsen var der folk/hjælpelærer, der stod klar med svar og ikke mindste tålmodighed!

Ugen levede op til mine forventninger. Når man lavede øvelserne, så man at teorien gav mening og det gav prikken over i’et at stå i et rigtigt laboratorium, som jeg i hvert fald ikke har mulighed for på min skole.

En helt igennem fantastisk, sjov, lærerig og social efterårsferie. En stor tak til de campansvarlige for deres engagement!”

– Signe Westermark

”Det har været rigtigt fedt at udføre praksis bag teorien, som jeg ikke ville have mulighed for i skolen! Ved at udføre forsøgende fik jeg samtidigt en større forståelse for teorien. Jeg kan ikke understrege nok, hvor fedt det var, at alle havde tålmodighed til at forklare!!

Det sociale udbytte blev også kun bedre og bedre som ugen gik!

Helt vild fed camp på alle måder!!!”

– Katrine Hebert

null

Peter Millard

”Lærte en masse om bioteknologi og har fået en god forestilling om studielivet på DTU. Lærte flinke mennesker at kende Har alt i alt haft en meget anderledes og super fed/spændende efterårsferie.”

– Peter Millard

null

Charlotte Silau, Anna Hassing & Kristine Fleng Steffensen

”Jeg har fået rigtig meget ud af den her tur. Vi fik lov til at lave øvelser, som man ikke laver i den daglige undervisning, da apparaturet er ret dyrt.  Jeg lærte en masse nye mennesker at kende. Så både socialt og fagligt har det bare været en superfed uge. Tak til arrangørerne som har gjort det muligt :)”

– Charlotte Silau

”Jeg synes at, jeg har fået en rigtig god oplevelse ud af det. Godt at være rundt og besøge virksomheder så man fik indblik i hvad en uddannelse indenfor bioteknologi kan bruges til. Dejligt at være så meget i lab, da man ikke har så meget mulighed for det i skolen. Er klart blevet mere sikker på at jeg gerne vil uddannes inden for bioteknologi.”

– Anna Hassing

”Super hyggelig & spændende efterårsferie – lærte en masse nyt”

– Kristine Fleng Steffensen

null

Michelle Eskerod Kristensen og Helle Rasmussen

”Rigtig meget ny viden, og indblik i hvad bioteknologi bruget til på de forskellige virksomheder. Jeg har været med til at lave en masse spændende forsøg, og lært om de forskellige uddannelser på DTU. Dette synes jeg har givet mig en større interesse for at studere ’noget med bioteknologi’. erudover syndes jeg at campen har været en super hyggelig, sjov og lærerig oplevelse, hvilket primært skyldes at der har været nogle super søde mennesker, som har stået bag det hele. å alt i alt har det for mig været en super fed oplevelse, som jeg helt klart vil anbefale andre.”

– Michelle Eskerod Kristensen

”Tiden på DTU har det været rigtig sjovt og fedt. Jeg syntes, det har været en god oplevelse og menneskerne herovre er flinke & altid klar til at hjælpe & lytte. De andre på campen har været søde og jeg syntes at, vi alle har fungeret godt sammen. Jeg takker. Stor ros til alle på DTU! Sindssyge ledere J”

– Helle Rasmussen

null

Gabriele Berman

”Fagligt udbytte fint, selvom det var en smule lavere end forventet. Fik øjnene op for bioteknologi og de muligheder det indebærer. At forskning og laboratoriearbejde er utroligt motiverende. Socialt fantastisk miljø skabt og opretholdt af Anne-Mette og Christian og hjælpelærere. At stifte bekendtskab med diverse metoder indenfor bioteknologi og fermentering var udbytterigt og brugbart. Skønt med sværere ting såsom SDS-PAGE. Tak for oplevelsen Anne-Mette og Christian. Hav et godt liv det fortjener I. I har været fantastiske og fortjener uendelig tak.”

– Gabriele Berman

null

Daniel Erik Stege, Charlotte Beck & Charlotte Bonde Ingvorsen

STX, Alssundsgymnasiet Sønderborg

”God indsigt i bioteknologien og en god lærerig uge, hvor jeg har lært nye spændende ting, der også var svære at forstå. Har fået god indsigt i, hvad jeg vil med min fremtidige uddannelse. Det var rigtig godt at snakke med både studerende, lærere på DTU, og de færdigudannede på de virksomheder vi besøgte. Desuden har jeg i større grad snøvret mig ind på, hvad jeg vil skrive om i SRP.”

– Daniel Erik Stege: 

”En super spændende og anderledes efterårsferie. Både det faglige og sociale fungerede godt.

Bestemt anbefalingsværdigt! Trist at vi allerede skal hjem :(”

– Charlotte Beck

”Jeg synes jeg har fået rigtig meget ud af campen. Jeg har fået et bedre billede af hvad biotek er i praksis. At få lov at arbejde i et rigtigt laboratorium, har også hjulpet meget. Jeg er blevet mere sikker på hvad jeg gerne vil lære efter gymnasiet. At komme ud på virksomheder som Danisco og Novozymes giver et nyttigt indblik i hvad biotek kan og hvad det bruges til. Alt i alt har jeg fået en oplevelse som jeg ved jeg vil kunne bruge til at træffe valg fremover som fx næste år med SRP.”

– Charlotte Bonde Ingvorsen

null

Cecilie Maegaard Jørgensen & Mette Skou Bentsen

”Rigtig meget indsigt; både i eksperimentel biologi og i hele feltet indenfor bioteknologi. Det var nogle sindssygt fede virksomhedsbesøg som gav godt med blod på tanden og vækkede nysgerrighed. Socialt var det en skøn camp, og tiden i København var lige tilpas – og lækkert at komme ud og høre så meget om øl! Engagementet fra Jer var virkelig fedt – I spredte god stemning hele vejen og opfordrede næsten ikke til druk! Søvnunderskud og abstinenserne bliver det skønt at komme af med :)”

– Cecilie Maegaard Jørgensen

”Jeg har fået en masse oplevelser, som jeg ikke normalt ville have fået f.eks. i laboratorier og også på virksomhederne, hvor vi har været lidt VIP’s – det er jo blær! 🙂 På campen har jeg også haft mulighed for at møde en masse andre unge mennesker, som også elsker bioteknologi og som generelt kan lide at have det sjovt – for sjovt har vi haft det! Selvom vi har været rigtig meget i laboratoriet og lavet forsøg har vi stadig haft til at hygge om aftenen og komme hinanden ved. Efter en uges camp har bioteknologiens verden fanget mig endnu mere end før, og jeg kan næsten ikke vente med at høre mere om nogle af de ting, vi har arbjedet med og snakket om som f.eks. GMO. Alt i alt en kæmpe oplevelse som man skal tage, hvis man får muligheden – ellers går man glip af en masse. Tak til alle for en super fed efterårsferie. Langt udover det sædvanlige! :)”

– Mette Skou Bentsen

null

Franka Broby Johnsen & Sofia Kunø og Rikke Brandt

”Jeg har fået en rigtig god oplevelse og lært en masse nyt.. og også fået en masse repetition, så det er fedt! Socialt har det også været rigtig fedt og jeg har lært en masse nye folk at kende, som jeg nok normalt ikke ville have snakket med. Enkelte er jeg også blevet rigtig gode venner med, som jeg ved jeg kommer til at se meget til i fremtiden. Alle lærere og hjælpelærere har også været så friske og sjove at snakke med, så det har bare været super fedt! Super fedt lavet!”

– Franka Brody Johnsen

”En bredere menneskeforståelse.. Jeg har lært en masse om mig selv og fået fagligt stof til eftertanke. Jeg vil meget gerne herud og skrive SRP-projekt, og er enormt positiv overrasket ift. ”nørder” som værende kedelige og sådan – så hyggelige og sjove hjælpelærer! :)”

– Sofia Kunø

”Rigtig mange gode ting både fagligt og socialt. Jeg har bl.a. lært hvordan men arbejder under totalt sterile forhold og at kigge i mikroskop og at pipettere. Men jeg har også lært rigtig meget teori om celler i det hele tager og om forskellige arbejds- og analysemetoder i et laboratorium. Samtidig har jeg fundet ud af, at man kan få vildt meget hjælp til SRP-projekt, når den tid kommer.

Men det er ikke kun det faglige udbytte der har været godt. Vi har haft det rigtig sjovt og godt sammen hele tiden. :)”

– Rikke Brandt

null

Carl Bøgeskov Thomsen & Mariam Nersesjan

”Jeg har fået et større indblik i hvor bredt og hvad bioteknologi egentlig er og i hvor stor en grad, det allerede bliver brugt. Har fået kontakter/mails til eksperter (på hvert deres område) til når jeg, eksempelvis skal skrive studieretningsprojekt i 3.g. Plus det har jeg fået et større indblik i, hvordan det er at gå ude på DTU. Og har mødt en masse nye venner!”

– Carl Bøgeskov Thomsen

”Jeg har lært en hel masse, som jeg synes er spændende. Fået bedre forståelse for bioteknologien, da det teoretiske er blevet ført over i det praktiske. Jeg har fået et indblik i den bioteknologiske industri og job/karrieremuligheder, og fået indblik i DTU’s studie. Jeg har lært en masse mennesker at kende, som jeg umiddelbart ikke normalt ville snakke med. Jeg har haft det utrolig sjovt!”

– Mariam Nersesjan

null

Julius Lai Appelt

”En hel bunke af gode oplevelser:

– At se hvordan mennesket kan benytte naturen til problemløsning – f.eks. via gensplejsning.
– At møde en masse rigtig hyggelige mennesker, der var entusiastiske og interesserede.
– At se hvordan virksomheder fungere – og se hvordan forskning kan benyttes af industrien.
– At diskuter faglige emner på højt niveau med ligesindede mennesker.
– At tage stilling til genteknologi”

– Julius Lai Appelt