Deltagere 2008

null

Anders Bruhns

HTX, CEUS, Nykøbing

“At være sammen med folk der er lige så store bio-nørder som en selv, samtidig med at vi har haft det super hygge, har været det bedste.
Og så har jeg følt mig vildt V.I.P, når vi har været rundt i de forskellige firmaer. De har virkeligt gjort noget ud af det.
– Og så har jeg aldrig før lært så meget biotech på så kort tid.
 “

null

Anne Pihl Bali

HTX, Christiansbjerg

“Biotech Academy Camp har givet mig muligheden for at lave øvelser og bruge udstyr, der ligger langt ud over hvad min skole kan tilbyde. Det har givet et rigtig godt indblik i studielivet, fordi man har haft mulighed for at snakke med engagerede studerende under afslappede forhold. Besøgene ud af huset til relevante virksomheder, har også givet bedre indblik i hvad man mere specifikt kan komme til arbejde med senere.
Selvfølgelig har alle de herlige mennesker på campen også haft stor betydning for at det blev så vellykket. Det har overrasket mig meget hvilke mennesker der havde tilmeldt sig, i forhold til frygten om at møde asociale ”nørder”. Jeg synes det har været en fantastisk camp, og alle har væert engagerede og gjort deres til at det skulle blive godt. Specielt har man kunne mærke det kæmpe arbejde alle de studerende har lagt i campen, både før og under den.

null

Anne Sofie Raunkjær

STX, Aarhus Katedralskole

“Biotech Academy Camp har været en kæmpe oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Jeg har lært utroligt meget på et fagligt højt niveau. Folk har været super fede at være sammen med – både lærere og deltagere. Alle har været friske og interesserede i at lære en masse, hjælpe hinanden og gøre alt for at denne uge har været noget helt specielt. Det har været en anderledes og hårdt pakket efterårsferie MEN en ferie med et gennemført og enormt lærerigt program. Det har været noget særligt at komme bag kulissen og få et indblik i biotech verdenden. Derudover har campen også givet os adgang til et enormt netværk, som jeg håber kan opretholdes.

Til slut en kæmpe tak til specielt Søren og Hans for deres enorme engagement og arbejde for at gøre ugen til noget helt specielt. I har uden tvivl sat en masse tanker i gang, og givet os en masse vi kan tage med i rygsækken!

null

Arkan Vasie

HTX, Grenaa Tekniske Skole

“Biotech Academy Camp var super. Jeg lært om hvad det vil sige at arbejde med bioteknologi. Det var også godt at komme ud til Carlsberg, Novo Nordisk og Novozymes. Der hørte vi om firmaernes historie og om hvad de arbejder og researcher i. Det var også fedt at møde en hel ny flok mennesker, som var så åbne. Lærerne var super fede – meget mere kan jeg ikke sige :-).

Tak for en super oplevelse!”

null

Bjørg Winther Reinart

HF, Holstebro Gymnasium og HF

“Det har været en positiv oplevelse, med masser af dejlige personer og gode oplevelser. Øvelserne har været lærerige og spændende som er gode og super relevant til eksamen. Jeg vil sige TAK for en fed uge, selv om jeg har lidt af søvnmangel.

Jeg håber I bliver ved med at holde sådan nogle arrangementer så andre kan få en god oplevelse, så bliv ved med det gode arbejde!”

null

Christina R. De Paiva

STX, Nordsjælland Grundskole og Gymnasium

“For mig har Biotech Academy Camp været en udfordrende, lærerig og yderst spændende uge, som levede mere end op til mine forventninger. Med tilsendt bog samt materiale og øvelsesmanual, havde jeg mulighed for at forberede mig til det meste af det, som ugen ville byde på. Rent fagligt fik jeg en masse ud af dette ophold, da det meste foregik på et niveau, som kunne udfordre enhver. Det hele var dog forståeligt, da der altid fulgte gode forklaringer, og muligheden for at stille spørgsmål var der til hver en tid. Ud over at få en bredere viden om forskellige emner inden for molekylær bioteknologi og fermenteringsteknologi, har denne uge givet mig en stor interesse for bioteknologi, samt lyst til fortsat at finde ud af alt det, som bioteknologien har at byde på. Rent socialt har jeg skabt mig et netværk af jævnaldrende, som deler mine interesseområder. Dem har jeg fortsat kontakt til, og det samme gælder desuden camp-arrangørerne, som har været utrolig hjælpsomme og åbne over for spørgsmål og andet, jeg har haft brug for – både under og efter campen.”

null

Kristoffer Niss

STX, Alssundsgymnasiet Sønderborg

“Campen var eksponentielt stigende. ”We are going up”. (de tilhørende flotte tegninger er desværre ikke med).
Fermentorvink!”

null

Judith Maria Erdmann

STX, Aarhus Katedralskole

“Det har været en super god efterårsferie! Jeg har lært så meget om bioteknologi, og jeg er virkelig imponeret over alt det vi har nået – det program I har fået lavet for ugen har været en god blanding af faglige og sociale aktiviteter. Det har været super at møde alle de andre og lærere – alle har været så engagerede og medvirket til, at vi har haft en rigtig hyggelig uge.
Jeg kan kun sige, at jeg håber, at andre i fremtiden vil få mulighed for at komme på Biotech Academy Camp!”

null

Kaja Nur Kastberg

STX, Tønder Gymnasium

“Campen har virkelig været en kanon oplevelse og chance, der har været med til at udvikle mig fagligt. Øvelserne var ud over det sædvanlige og meget interessante. Hjælpelærernes friske tilgang inspirerer virkelig til fortsat at opsuge en masse viden.

Også socialt har det været en enorm oplevelse – jeg har fået 25 venner som fremover vil besvare min hilsen – ”fermentorvinket” med ”enzymtegnet”…”

null

Karin Holk Nielsen

STX, Egedal Gymnasium og HF

“Jeg fik rigtig meget ud af campen – en lækker oplevelse. Jeg fik indblik i, hvordan det er at gå på DTU, det sociale (også hvordan de studerende havde det med hinanden, deres forhold) og hvordan det rent praktisk er. Det faglige var der også et lille indblik i ( lille da man kun fik indblik gennem de studerendes forklaringer). Det var lige før man fik mere / det gav mere at snakke med de studerende (”lærerne”) end at lave øvelserne.  

I løbet af ugen har jeg også fået afgjort med mig selv, at jeg ikke skal læse biotech (da camp har givet indblik). Det er positivt, da jeg nu er et skridt tættere på valget af fremtidige studie -> ikke biotech, snarere kemi (i rendyrket form). Jeg har lært rigtig meget fagligt, biologi, da jeg aldrig før har beskæftiget mig med biotech og kun lidt biologi. Så ’det hele’ var nyt og skulle læres, lækkert med noget udfordring.

Det var fedt at opleve, hvordan det er at stå i lab en hel dag (til om natten) som konsekvens af et igangværende forsøg – ”lærerne” sagde at det var helt normalt, så det gav et rigtig godt indblik i den del af studiet. At snakke med ’de voksne’ om deres projekter gav rigtig meget. Og det var rigtig rigtig lækkert at lege med andre der er lige så nørdet som én selv – inkl. ’lærere’.”

null

Trine Hæstrup Friberg

STX, Hjørring Gymnasium

“Det var en rigtig spændende uge med mange udfordringer. De øvelser vi lavede var meget lærerige og spændende. Fagligt fik jeg meget ud af det og det var noget helt nyt. Det var sjovt at prøve at bruge alt det nye udstyr som man slet ikke er vant til at bruge på gymnasiet.
Det vi lærte ved de forskellige øvelser kunne man også se hvor man skulle bruge når vi besøgte de forskellige virksomheder. Det var spændende at se Carlsberg, novo nordisk og novozymes. Især novozymen og Carlsberg hvor vi blev vist rundt, men det var spændende at høre om alle virksomhederne og få et indblik i hvad de arbejder med.
Det var også en god måde at møde nye venner fordi alle havde en fælles interesse (biologi).  Der var et godt sammenhold i gruppen og alle var meget hjælpsomme hvis der var noget man ikke forstod. Det var sjovt at bruge sin ferie på Biotech Academy Camp og man fik både noget ud af det socialt og fagligt.”

null

Katrine Graversen

STX, Aarhus Katedralskole

“En super spændende efterårsferie! Jeg har først og fremmest lært en hel masse bioteknologi og lært en masse søde mennesker, med de samme interesser som jeg selv, at kende. Det har også været fedt at snakke med en masse studerende fra DTU og få en fornemmelse af hvad det vil sige at læse bioteknologi på DTU. Det er helt sikkert en uddannelse jeg overvejer. “

null

Lærke M. Nielsen

STX, Skive Gymnasium og HF

“Campen har været en god blanding af mange ting: spændende øvelser, biologi på et niveau, som man ikke er vant til fra sin ungdomsuddannelse og så selvfølgelig rigtig hyggelig fællesskab, med andre unge, som er lige så glade for biologi som én selv. Ugen er selvfølgelig fyldt med biologi, og meget af dagen tilbringes i laboratoriet, men hvis man kan lide biologi er dette kun en fantastisk mulighed for at få at se, hvad biokemi egentlig er.
Faciliteterne på campen er gode, og man kommer bestemt ikke til at sulte, desuden står hjælpelærerne altid klar med hjælp. Alt i alt må jeg sige at, at tilbringe min efterårsferie på Biotech Academy Camp sammen med søde sjove mennesker er noget jeg med sikkerhed ikke har fortrudt, idet det har været en uge med stor faglig og socialt udbytte.”

null

Magnus Maduro Nørbo

HTX, CPH West Ishøj

“Jeg synes at campen har været en fed social og faglig oplevelse. Det har været fedt at opleve så mange ting inden for den bioteknologiske verden. På samme tid har man mødt en masse med interesser som ens egne, der virkelig har villet opleve noget nyt. Det at alle har lyst til at lære noget indenfor biotek gør at det bliver så meget federe.”

null

Ida Tambjerg

STX, Aarhus Katedralskole

“Biotech Academy Camp 2008 gav mig et værdifuldt indblik i bioteknologiens uendelige muligheder, og jeg lærte hvordan det er at stå i laboratoriet en hel dag – og hvor fedt det faktisk kan være! Campen var en fed oplevelse, og jeg kan kun anbefale andre biotech-interesserede i at prøve det.”

null

Helle Rahr Bergmann

STX, Tønder Gymnasium og HF

“Fedt initiativ! Helt sikkert noget der kan anbefales andre videnskabelige interesserede. Der har været det bedste sammenhold mellem alle – nok fordi alle var på samme niveau (interesserer os for det samme).

Biotech Academy Camp har været noget af det bedste jeg nogensinde har været med til og er helt sikkert noget jeg vil sige Ja-Tak til hvis jeg skulle få buddet igen.

null

Jonas Villadsen

HTX, Ballerup Tekniske Gymnasium

“Jeg synes virkeligt at campen var udover alle forventninger. På det faglige plan var det rigtigt spændende og udfordrende, men samtidig ikke for svært. Har helt klart fået meget viden med fra laboratorieøvelserne samt fra diskussionen. Det overraskede mig virkeligt at alle var så rare og udadvendte men samtidig virkelige kloge – det er sjældent man møder folk som jer! Jeg ville ønske vi kunne danne en Biotech Academy Camp 2008 gymnasieklasse.

Samlet set min bedste efterårsferie, og lige så oplevelsesrig og sjov som en uge på Roskilde (selvom det er en svær sammenligning), her var dog et fagligt perspektiv inkluderet, så det var helt perfekt.”

null

Nina Malou C. Fenger

STX, Rungsted Gymnasium

“Det levede virkelig op til forventningerne! Inden jeg kom forventede jeg at se en masse ”nørder” med en IQ så høj, at jeg ikke ville kunne følge med, men sådan var det slet ikke. Det faglige niveau var lagt, så alle kunne følge med, og man lærte virkelig meget. Gav et super indtryk af at læse bioteknologi. Lederne for campen havde virkelig gjort det godt. Når der ikke var undervisning eller øvelser, var der bunker af sociale aktiviteter, der virkelig rystede folk sammen. På én uge kom man til at kende mange mennesker rigtig godt, og mange håber jeg fortsat at kunne holde kontakten med.
Jeg vil helt klart sige, at det har været en SUPER uge som jeg med glæde ville tage på igen! Det har været virkelig skønt at møde og snakke med nogle mennesker, der har den samme interesse, og at se at man ikke er den eneste, der har biologi på hjernen 24-7.
SUPER GOD UGE – både fagligt og socialt! :-)”

null

Malte Thodberg

STX, Øregaard Gymnasium

1) Hvide kitler, hvide kitler
Har vi på, har vi på
2) Do the hustle! (Dududu-dududududu)
3) Campen var som bakterievækst, men den ramte ikke stationære fase.
4) Jeg vandt diskussionen på 3 timer (Der er en vinder!!)
5) Jeg elsker forskellen mellem lignin, cellulose og hemicellelulose – Og
6) Jeg kender den molekylære ballonelefant – og hvordan den går.

null

Michael Schantz Klausen

HTX, Lyngby Tekniske Gymnasium

“Campen fungerede rigtigt godt som helhed, idet der var et vigtigt højt og spændende fagligt niveau, samtidig med at man mødte en hel masse mennesker med samme interesser.

Det hele virkede planlagt og tilrettelagt, og selvom programmet var super tætpakket, gik det ligesom op i en højere enhed.

null

Karina Damgaard

STX, Hjørring Gymnasium
null

Jeanette Jensen

STX, Hjørring Gymnasium
null

Sandra B. Neumann

IB, Struer Statsgymnasium

“Forventningerne om en nørdet efterårsferie med sære mennesker og svær teori blev ikke tilfældet. Derimod fik jeg en sjov uge med finurlige og skægge mennesker og et fagligt niveau der passede til mit. Jeg synes bestemt jeg har haft et stort udbytte af campen, ikke bare i fede gadgets, men i viden og nye bekendtskaber. For mig har campen givet indsigt i mere end bare bioteknologi, jeg har fundet ud af meget mere om hvor fedt det er at læse på DTU, hvor mange mægtigt sjove folk man møder. Jeg synes jeg har en ide om hvad det vil sige at forske og arbejde i et laboratorium. Biotech Academy Camp er klart det bedste du kan tilmelde din efterårsferie.

God mad, sjove eksperimenter, sjove ledere, virksomhedsbesøg, netværk med skægge mennesker, viden, fermentorvink, eksklusiv på alle måder. – It is the creme de la creme!”

null

Signe Hedegaard

STX, Alssundsgymnasiet Sønderborg

“Campen har for mig været en super fed oplevelse. Inden campen regnede jeg  kun med at få et fagligt udbytte, som kunne bruges til min opgave, men campen er også meget andet end forsøg og teori! Det har været vildt fedt at møde de andre deltagere og lære dem at kende. – Vi har allerede planer om at mødes igen :-).”

null

Mikkel Mohr Madsen

STX, Middelfart Gymnasium

“Jeg har fået mange nye kontakter gennem Biotech Academy Camp. Endvidere har jeg fået stort fagligt udbytte og prøvet mange sjove ting.
Vi udførte forsøg som først kommer et godt stykke inde i et uddannelsesforløb på universitetet. Jeg blev meget overrasket over hvor hyggelig og social campen var – den kan helt klart anbefales. 

null

Rasmus B. Brødsgaard

HTX, EUC Lillebælt

“Jeg lærte utroligt meget på campen og jeg synes virkelig det har været fedt. Fede mennesker og øvelser!!

I love agar “