Øl - verdens første svar på anvendt bioteknologi

Carlsberg og Institut for Systembiologi byder dig velkommen til dette projektarbejde om fremstilling af øl. Projektet er udarbejdet af Kristine Marie Jessen, der har studeret til civilingeniør i Bioteknologi på DTU, i samarbejde med de to partnere. Formålet med projektet er at vise dig, at uddannelsen som ingeniør i bioteknologi er et spændende valg, der også kan give mulighed for at arbejde med fødevarer. Fremstilling af øl er ikke en proces, der lige er blevet opfundet, men der bliver hele tiden forsket i alle dele af ølbrygningsprocessen, således at fremstillingen kan optimeres. Projektet giver dig et indblik i den forskning og udvikling, der foregår i en dansk bioteknologi virksomhed.  

Vi tror på, at den bedste måde hvorpå vi kan vise, hvordan det er at være bioteknologi ingeniør, er ved at lade dig selv få lov til at prøve det...

Projektet indeholder følgende teoriafsnit:
  • Introduktion
  • Fra malt til urt
  • Gærsvampe
  • Gæring
  • Vækstfaser

For at navigere i projektet bruges menuen ude til venstre.

God fornøjelse med projektet.

Projektet er udarbejdet af Kristine Marie Jessen

Kristine er i dag færdig som civilingeniør i Bioteknologi fra DTU. Læs mere om Kristine her.

Carlsberg
Carlsberg har været partner og sponsor på dette projekt. 

Institut for Systembiologi
Har Danmarks største biovidenskabelige og bioteknologiske forskningsmiljø på universitetsniveau. Instituttet har været partner og sponsor på projektet.