Teori

Det teoretiske materiale består af 6 artikler. Den første artikel er en gennemgangsartikel, hvor du vil få et overordnet indblik i udviklingen af lægemidler. I denne artikel vil de grundlæggende principper blive gennemgået og anvendt på udviklingen af et lægemiddel mod hudsygdommen psoriasis.

De efterfølgende artikler er mere dybdegående, og der bliver i den første artikel henvist til de underliggende artikler, dertil hvor de passer ind i det teoretiske materiale.

Når der i teksten er skrevet et ord i kursiv, betyder det at det er et vigtig begreb for lægemiddeludvikling, som bliver brugt første gang netop her. Det er derfor et begreb som er vigtigt at huske på, da det vil blive brugt gentagne gange.

Når der i teksten er skrevet et ord med fed skrift, betyder det, at der ude til højre er en faktaboks, der forklarer hvad begrebet betyder.


Projektet er udarbejdet af Katja Kuhr og Jannick Friis Larsen

Katja læser til daglig medicin. Læs mere om Katja her.

 

Jannick har tidligere læst til civilingeniør i Anvendt Kemi på DTU Kemi.Læs mere om Jannick her.
 


Institut for Systembiologi
Har Danmarks største samlede biovidenskabelige og bioteknologiske forskning på universitets-niveau. Blandt de bedste inden for bioinformatik og meget andet.