Biotech Academy

Biotech Academy er et undervisnings- og formidlingskoncept til grundskoler, gymnasier og HTX. Vi udvikler netbaserede tværfaglige undervisningsprojekter om højaktuelle emner inden for bioteknologisk forskning taget direkte fra industrien. 

Projekterne giver mulighed for at forstå og afprøve, hvordan den teori man lærer i fagene Biologi, Kemi, Matematik og Fysik faktisk bliver anvendt i praksis på virksomheder og forskningsinstitutioner.

Projekterne udarbejdes af engagerede og ambitiøse studerende på DTU Bioengineering i samarbejde bioteknologiske virksomheder. Derfor omhandler projekterne nogle af de aktuelle problemstillinger som forskere ved DTU Systembiolog og virksomheder som f.eks. Novozymes arbejder med her og nu. Alle undervisningsprojekter og materialer stilles gratis til rådighed og må frit kopieres, såfremt det fremgår, at det er produceret af Biotech Academy.

Bestil en Science ambassadør
Udover selve undervisningsprojekterne er der mulighed for at bestille Biotech Academys studerende til at komme og holde foredrag om det at læse bioteknologi, eller fortælle om konkrete projekter og cases. Dette foregår via ordningen ”Bestil en Science ambassadør” hvorfra der også kan bestilles andre interessante foredrag. Læs mere her.

Konceptet Biotech Academy er unikt fordi:
Det netbaserede undervisningsmateriale er up to date med udviklingen i bioteknologien på en måde, som lærebøger aldrig kan være.

  • Mange af emnerne i undervisningsmaterialet har ikke før været forsøgt formidlet til gymnasieelever.
  • Projekterne er anvendelsesorienteret. Ved nogle øvelser vil elevernes resultater ligefrem kunne bidrage til den aktuelle forskning på området.
  • Kommunikationen foregår fra studerende til studerende, så de DTU-studerende kan fungere som rollemodeller
  • Det er gratis. DTU Systembiologi stiller faciliteter og personale til rådighed og bioteknologivirksomheder sponsorer projekterne.
  • Flere projekter er tværfaglige, så biologistuderende bliver opmærksomme på, at det er vigtigt også at kunne matematik og kemi selv om ens primære interesse er biologi.

 DTU Systembiologi

Har Danmarks største samlede biovidenskabelige og bioteknologiske forskning på universitetsniveau. Blandt de bedste inden for bioinformatik og meget andet. 
http://www.biotechacademy.dk/omba/biotech-academy
26 APRIL 2018