Lægemiddeludvikling

Velkommen til projektet Lægemiddeludvikling!

Projektet er udarbejdet af Katja Kuhr og Jannick Friis Larsen i samarbejde med LEO Pharma. 

Formålet med dette undervisningsprojekt er at give en forståelse af forløbet fra identifikation af en sygdom til udvikling af et lægemiddel til behandling af denne. Lægemiddeludviklingsprocessen er tidskrævende og dyr, og det tager i gennemsnit 14 år og koster 3 milliarder kroner at få et lægemiddel på markedet. Dette grunder i, at der er mange forhindringer på vejen til at få et lægemiddel godkendt og markedsført, og det er nogle af disse emner, der gennemgås og diskuteres i dette projekt.

Indledningsvis gives et overordnet indblik i udviklingen af lægemidler ved, at der tages udgangspunkt i en real-life case omkring psorisasis samt udvikling af et lægemiddel til denne sygdom. Casen giver et spændende indblik i, hvordan en kur mod psoriasis blev skabt. Herfra gås i dybden med forskellige teoretiske emner inden for lægemiddeludvikling; lige fra identifikation af et sygdomstarget til, hvordan lægemidlet i sidste ende kan optimeres. 

En oversigt over artiklerne, der gennemgår teorien i dette projekt, ses nedenfor. Du kan navigere rundt i projektets forskellige teoretiske afsnit i menuen til venstre.

God fornøjelse med projektet!

Projektet er udarbejdet af Katja Kuhr og Jannick Friis Larsen

Katja læser til daglig medicin. Læs mere om Katja her

 

Jannick har tidligere læst til civilingeniør i Anvendt Kemi på DTU Kemi. Læs mere om Jannick her
 


Institut for Systembiologi
Har Danmarks største samlede biovidenskabelige og bioteknologiske forskning på universitets-niveau. Blandt de bedste inden for bioinformatik og meget andet.