Patrick Gadd

Projektudvikler på Biotech Academys Virtuelle Laboratorium 2.0

Læser til daglig på bacheloruddannelsen Softwareteknologi og har tidligere læst et år på bacheloruddannelsen Teknisk Biomedicin.

Hvorfor Teknisk Biomedicin/Softwareteknologi?
Da jeg ville til at ansøge en videregående uddannelse i slutningen af 3. g, vidste jeg, at jeg ville arbejde med matematik og/eller naturvidenskab inden for udvikling af samfundsgavnlig teknologi. Tanken om at udvikle medicin var, for mig, meget appellerende, og jeg undersøgte derfor relevante uddannelser på KU og DTU. Jeg havde ingen præferencer mht. universitet, men i kraft af at jeg i gymnasiet var med i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU), kom jeg ud til DTU Systembiologi til en samtale med institutdirektøren og en DTU-studerende. Det jeg bed mest mærke i, og grunden til at jeg i sidste ende valgte DTU, er, at de studerende i høj grad bliver opfordret til at starte projekter, samt at DTU Systembiologi tydeligvis værdsætter og plejer talenter.

I løbet af mit første år på DTU deltog jeg og en ven i Venture Cups idékonkurrence med brætspil baseret på gymnasiets pensum. Af respons fik vi at vide at konceptet måske ville egne sig bedre til en hjemmeside, og så begyndte jeg at lære at programmere i min fritid…

Faglige interesser
Jeg har, længere end jeg kan huske, været meget interesseret i naturvidenskab og matematik, uden at have ét specifikt favorit-område. Det vigtigste for mig er, at det jeg foretager mig har et anvendeligt og gavnligt sigte.

Selvom IT i høj grad bliver brugt til underholdning, og jeg må erkende, at det er ekstremt sjovt at arbejde med, så er min største interesse inden for kunstig intelligens og robotter. Umiddelbart lyder det som sci-fi, men tænk på Google, Siri på iPhones og i særdeleshed computerspil. Noget der international arbejdes intensivt på inden for kunstig intelligens og robotter, er selvkørende biler og industrirobotter. Især selvkørende biler finder jeg interessante, da langt størstedelen af trafikuheld skyldes menneskelige faktorer, hvilket selvkørende biler bør kunne rode bod på. På verdensplan omkommer flere mennesker i trafikken end af malaria, og dertil kommer der mange menneskelige og økonomiske skader. Derfor ser jeg her en mulighed, hvor IT kan gøre en gigantisk positiv forskel.

Mit arbejde for Biotech Academy
For Biotech Academy arbejder jeg i krydsfeltet mellem software- og bioteknologi. Jeg står nemlig for at få videreudviklet Biotech Academys Virtuelle Laboratorium (V-lab), med fokus på især to punkter: 1) At V-lab bliver anvendeligt på de fleste computere og tablets, uden at undervisere og elever skal installere særlige plugins. 2) At V-lab bliver langt mere konfigurerbart, sådan at undervisere kan tilpasse det til deres specifikke undervisningsforløb.

Skriv til Patrick her.

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/patga
19 AUGUST 2017