Mathilde Bolding Andresen

Hvorfor Biokemi?

Jeg har siden jeg var helt lille interesseret mig for liv og særligt for mennesket. Jeg har gennem tiden haft utallige spørgsmål til, hvordan verden omkring mig hang sammen. Hvorfor skal jeg spise grøntsager? Hvorfor bliver jeg forpustet, når jeg løber? Hvorfor falder træernes blade af om efteråret? Hvorfor er det ikke godt at drikke alkohol? Hvorfor varer livet ikke evigt?

Med biokemi får jeg svar på en del af disse spørgsmål. Ved at nørde med de kemiske og termodynamiske detaljer i biologien, får man ikke blot en forståelse for livets forudsætninger, men også for, hvordan man kan påvirke det.

Faglige interesser

Jeg er interesseret i livet set som et sammenspil af en lang række kemiske reaktioner i et komplekst netværk. Jeg er meget fascineret af kompleksiteten i kroppens biokemiske mekanismer, og hvordan disse kan reguleres. Kost og motion er eksempler på, hvad der påvirker kroppens mekanismer, og måder hvorpå man kan mærke kemien på egen krop. Dette finder jeg yderst interessant.

En central del af biokemien, der i allerhøjeste grad vækker min interesse er proteiner og deres egenskaber. Proteiner finder jeg fascinerende, da de har så mange forskellige fysiske og kemiske egenskaber. Viden om proteiner kan vi ikke blot bruge til at skabe klarhed og forståelse for livets sammenhænge, men kan også udnyttes i udviklingen af nye produkter og teknologier. 

Fodbold, ikke bare en fritidsinteresse

Jeg har altid elsket at spille fodbold med drengene i frikvartererne. Det har gennem tiden også fornøjet mig at sætte drenge af på banen, som ellers mente, at piger ikke kunne spille fodbold. Fodbold har givet mig en personlig styrke. I 2013 blev jeg fodboldtræner for piger mellem 8 og 10 år. Den dag i dag, 2 et halvt år efter, er jeg stadig træner for de selv samme piger. Det har været spændende og udfordrende at følge pigerne i deres udvikling. Det at være fodboldtræner indebærer mange forskellige udfordringer, der giver kompetencer inden for konflikthåndtering, kommunikation og ledelse. Trænerudfordringerne sætter også mit eget udviklingsforløb i perspektiv, fodboldmæssigt såvel som personligt og fagligt. Fodbold er en del af min identitet og det er en interesse, der har styrket mig i alt, hvad jeg har foretaget mig. 

Mit arbejde for Biotech Academy

Jeg udarbejder undervisningsprojekt ”Træning – fysiologiske og biokemiske ændringer”, der tager udgangspunkt i grundlæggende dele i metabolismen og vigtige elementer af fysiologien. Undervisningsprojektet har henblik på at give eleverne en forståelse for, hvorledes træning og kost, i et biokemisk perspektiv, har indflydelse på kroppen.

 

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/matban
23 AUGUST 2017