Kristian Ejlsted

Projektudvikler

Hvorfor Bioteknologi?

Da jeg så startede på gymnasiet var bioteknologi det oplagte valg, da dette fag kombinerede mine hovedinteresser inden for biologien og kemien. Jeg fandt hurtigt ud af, at bioteknologi var den rigtige karrierevej for mig. Det var nemlig her, at jeg havde muligheden for at påvirke verden i en bedre retning, ud fra en bred forståelse og udnyttelse af biologiske systemer. Jeg beskæftigede mig med alt fra, hvordan sukker- og kokainafhængighed kan sammenlignes ud fra adfærd og ændringer i nervesystemet, til hvordan man kan benytte sig at mikroalger som cellefabrikker til produktion af biobrændsel. Det helt store indblik i bioteknologien, og dens muligheder for at gøre verden til et bedre sted, fik jeg igennem min deltagelse på Biotech Academy Camp 2013. Her fik jeg lov til at udleve min store passion for bioteknologi ved at komme i laboratoriet og genmodificere en E. coli bakteriestamme og derved opnå en cellefabrik bestående af "Superbakterier", som kunne producere en høj koncentration af det ønskede produkt. Jeg valgte at læse en civilingeniør i bioteknologi på Danmarks Tekniske Universitet for at lære om biologiske systemer på en løsningsorienteret måde, så jeg kan være med til at løse fremtidens problemstillinger ved hjælp af bioteknologien. 

 

Mit arbejde ved Biotech Academy

Jeg har siden november 2015 arbejdet hos Biotech Academy, som projektudvikler på undervisningsprojektet "Den Grønne Revolution". Projektet handler om, hvordan alger kan bruges som produktionsorganismer og indgå i industrielle processer, som er med til at løse nogle af verdens store udfordringer. Projektet er case-baseret og omhandler følgende 4 cases:

 

  1. Kræftmedicin fra alger
  2. Superalger redder klimaet
  3. Algebenzin fra spildevand
  4. Mikroalger som fiskefoder

 

De 4 cases er alle udarbejdet i tæt samarbejde med forskere fra bl.a. Agrotech, KU, RUC, Akva Group og flere andre. Mit undervisningsprojekt er tiltænkt elever i 7. til 10 klassetrin i folkeskolen.

 

Mine faglige interesser

Livet set på molekylært niveau finder jeg utrolig fascinerende og rigt på anvendelsesmuligheder i forhold til at indgå i processer, som kan være med til at gøre verden til et bedre sted.

Det giver mig lyst til, at lede efter nye anvendelsesmuligheder inden for brugen af fx cellefabrikker til produktion af højværdiprodukter som medicin, farvestoffer, fødevarer, biobrændsel osv.

Jeg er stadigvæk i tvivl, om jeg i fremtiden ender med at arbejde i medicinalindustrien, eller om jeg går en helt anden vej og bliver planteforsker eller forsker inden for neurologi eller noget helt fjerde. Men det er det fantastiske ved at læse bioteknologi på DTU. Jobmulighederne er uendeligt mange, og hvis jeg opnår en grundforståelse for biologien og kemien, som ligger til grund for bioteknologiens anvendelsesmuligheder, vil jeg måske endda også få lov til at arbejde med alle 3 ting i fremtiden.

Min ambition er, at jeg vil være en del af frontlinjen inden for den praktiske anvendelse af bioteknologi til at løse nogle af de store udfordringer, vi står overfor som samfund nu og i fremtiden. 

 

Book mit foredrag om Alger her!

Mange hilsner Kristian

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/krejls
23 AUGUST 2017