Kristian Barrett

Leder af Biotech Academy 2014-
Arrangør af Biotech Academy Camp 2013

Læser til daglig på kandidatuddannelsen Bioteknologi og har bachelorgrad i Bioteknologi fra DTU.

Hvorfor Bioteknologi?
Jeg har hele mit liv været meget fascineret af livets store gåder; jeg går til en opgave med alt, hvad jeg har, og lever mig ind i denne. Jeg har en innovativ tankegang, som for mig skaber et enormt engagement i at udforske og opfinde. Jeg ser bioteknologien som min mentale legeplads, hvor der ikke er grænser for, hvad der kan opnås med den rigtige tilgang. Effektivisering, organisering og optimering er nøgleord for mig, og jeg finder det meget interessant at skabe nye og forbedrede metoder, hvormed et resultat kan opnås. Bioteknologi er et innovativt fag, som er i bragende udvikling med livslange intellektuelle udfordringer. Jeg ønsker at udbrede interessen og kendskabet for bioteknologien, for at andre med lignende interesse kan få den nødvendige indsigt.

Lidt om mig selv
Jeg er ofte blevet beskrevet som: En ekstrovert personlighed som er innovativ, organiseret, kreativ og arbejder med en systematisk tilgang.

Mit arbejde ved Biotech Academy 
Som leder af Biotech Academy, har jeg det overordnede ansvar for at organisationen udvikler sig i den strategisk bedst mulige vej. Det er vigtigt at Biotech Academy’s undervisningsmateriale bliver ved med at være innovativt og spændende, samtidig med at det høje faglige niveau opretholdes. Der er der brug for en ledelse til at påtage sig ansvaret for de administrative elementer, så den enkelte udviklers fulde opmærksomhed kan rettes mod projektet.

Jeg har tidligere arrangeret Biotech Academy Camp i 2013, hvor jeg varetog ansvaret for at søge økonomisk støtte, planlægge og organisere campen. Herunder udviklede vi undervisningsmaterialet og eksperimenterne, som i sidste ende skulle munde ud i udførelse af selve campen. Det var mit ansvar, at der kom de bedst kvalificerede deltagere, at vi fik penge nok, at der var nok fagligt indhold på højt niveau og generelt, at campen var opbygget på en professionel måde. Jeg arrangerede campen i samarbejde med Mads Fog, og sammen havde vi altså til opgave at øge interessen for bioteknologi blandt eliten i de danske gymnasier.

Mine faglige interesser
Igennem mit studiejob og projekter med Novozymes har jeg fået stor interesse for assayudvikling og enzymer. Jeg har valgt at læse bioteknologi med en ingeniørmæssig tilgang, da jeg mener, at det er vigtigt at have kendskab til avanceret programmering, matematisk og fysik. Med disse faglige kompetencer i rygsækken er jeg mere fleksibel, og jeg kan implementere disse i min forskning. Jeg er interesseret i ingeniøruddannelsens innovative tilgang til problemløsning.

Skriv til Kristian.

Kristian Barrett

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/kbaka
19 AUGUST 2017