Julie Aarberg Lauridsen

Hvorfor bioteknologi og medicin

Jeg hedder Julie Aaberg Lauridsen og læser medicin på Københavns Universitet, hvor jeg startede vinter 2014.

Jeg har siden barnsben hørt historier om livet på sygehuset, da min mor arbejder som sygeplejerske. Derfor har jeg tidligt fået en smag på hvad en arbejdsdag i den retning indebar og det har altid interesseret mig meget at høre om. Da jeg så endelig stod og skulle beslutte mig for en gymnasielinje at læse, valgte jeg bioteknologien. Det lød som det fag, der gav den bedste indgang til forståelsen af de helt små men livsvigtige funktioner og reaktioner, der foregår i kroppen og i andre organismer. Jo mere jeg fordybede mig i det, jo mere blev jeg også klar over at det var i menneskekroppen, min største interesse lå. Kombineret med mit ønske om at gøre en forskel, var medicin det oplagte valg til mit videre studie. Oveni det vil jeg langt hellere snakke med mennesker og patienter, end at tilbringe lange dage i et laboratorium (som ellers også kan være sjovt), så jeg var fastbesluttet nu.

Studiet har været alt hvad jeg overhovedet kunne forestille mig. Det fangede mig fra dag 1 og jeg har stadig næsten daglige åbenbaringer over, hvordan hele kroppen fungerer og hænger sammen. Vi tager forgivet hvor meget vores krop egentlig gør for at holde os vedlige og ved godt helbred og det er en ære at lære om alle de mekanismer, den drejer og skruer på dagligt.

 

Mit arbejde hos Biotech Academy

Jeg blev hyret af Bioteh Academy i sommeren 2015 til at skrive et projekt om malaria. Projektet skulle lægge sig op af den årlige camp, som instituttet afholder, og som i 2015 omhandlede malaria. Men udover titlen fik jeg stort set frie tøjler til at boltre mig i forskellige emner og valgte derfor at skrive projektet med fokus på sygdomslære, som jo er der min kærlighed ligger. Under projektet fik jeg både mulighed for at samarbejde med forskere og genoplive min egen interesse indenfor bioteknologifaget. Projektet var både udfordrende og til tider meget tidskrævende, men alt i alt sjovt og udbytterigt.

 

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/jaala
19 AUGUST 2017