Isabella Friis Jørgensen

Koordinator af Drughunter Dysten 2014

Læser til daglig på kandidatuddannelsen Farmateknologi og har en bachelorgrad i Teknisk Biomedicin fra DTU.

Hvorfor Teknisk Biomedicin/Farmateknologi?
Jeg har altid været glad for matematik, fysik og kemi i skolen. Det var derfor oplagt for mig at læse videre inden for den naturvidenskabelige verden. Jeg hørte om DTU og Teknisk Biomedicin til en uddannelsesmesse i Herning. Jeg fandt hurtigt ud af, at dette var den perfekte uddannelse for mig, da den kombinerede viden om fødevarer, lægemidler og sundhed med en teknisk indgangsvinkel. De sidste tre år har bekræftet, at det var det helt rigtige valg. Da jeg afsluttede min bachelor i Teknisk Biomedicin, var jeg meget i tvivl om, hvilken kandidat jeg skulle vælge. Jeg endte med at vælge kandidaten i Farmateknologi, da jeg synes, det er rigtig spændende at kunne være med til at udvikle nye og bedre lægemidler til at kurere sygdomme.

Faglige interesser
Jeg interesserer mig meget for bioinformatik, kemoinformatik og computerbaserede metoder til at analysere og udvikle nye lægemidler og nye funktionelle fødevarer, der kan være med til at forebygge sygdomme og generelt gøre os sundere.

Mit arbejde for Biotech Acadamy
Gennem Biotech Acadamy er jeg ansat som koordinator på Drughunter Dysten 2014 og 2015. Det er en konkurrence, der arrangeres af H. Lundbeck A/S i forbindelse med forskningens døgn. H. Lundbeck A/S er et medicinalfirma, der beskæftiger sig med forskning og udvikling, produktion, markedsføring og salg af lægemidler til behandling af psykiske og neurologiske sygdomme, som Parkinsons, Alzheimers, depression og skizofreni. I Drughunter Dysten konkurrerer gymnasieelever om at finde nye behandlingsmetoder til en af disse sygdomme inden for enten kemi, biologi eller bioteknologi. Eleverne udarbejder i grupper en poster, hvor de bedste bliver inviteret til finaledagen på Lundbeck, hvor der findes en vinder.  Min opgave er, at stå for alt det praktiske, sørge for kontakt mellem lærere og forskere på Lundbeck og opdatering af Drughunters hjemmeside. Du kan læse meget mere om Drughunter Dysten her: www.drughunter.dk

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/isfj
23 AUGUST 2017