Christina Bligaard Pedersen

Kommunikationsleder af Biotech Academy 2014-2015

Læser til daglig på bacheloruddannelsen Teknisk Biomedicin.

Hvorfor Teknisk Biomedicin?
Lige siden folkeskolen har jeg haft en stor interesse for kemi, og derfor var det naturligt for mig at vælge en studieretning med bioteknologi, kemi og matematik på A-niveau, da jeg startede i gymnasiet i 2010. Netop dette skulle vise sig at være det helt rigtige valg, og efterhånden som jeg lærte mere inden for feltet, blev det blot mere spændende. Jeg har meget længe gået med en lille ingeniør i maven, og da jeg skulle vælge uddannelse efter at have fået min studentereksamen, var Teknisk Biomedicin det oplagte valg. Denne uddannelse giver mulighed for fokus på enten funktionelle fødevarer eller lægemidler, hvilket netop er de to felter jeg er mest interesseret i. Gennem det første halvandet år på uddannelsen er jeg dog blevet overbevist om, at bioinformatik og dennes anvendelse i lægemiddeludvikling er særligt spændende, og i min kommende studietid vil jeg således primært fokusere på dette.

Faglige interesser
Jeg er fascineret af lægemiddel-industrien, og hvordan specifikke molekyler kan påvirke en hel organismes sundhed og velbefindende. Derudover er det utrolig vigtigt for mig at komme til at arbejde i et felt, der er i konstant udvikling – og med den nuværende vækst i antallet af livsstilssygdomme og resistensproblemer, står det klart at lægemiddelindustrien står over for mange nye udfordringer i fremtiden, som jeg håber at kunne bidrage til at løse. På mit 5. semester skal jeg på udveksling til University of New South Wales i Sydney, Australien, og her skal jeg blandt andet have spændende kurser i human cellebiologi og computerbaseret bioinformatik. 

Mit arbejde for Biotech Academy
I maj 2014 startede jeg med at arbejde som kommunikationsleder hos Biotech Academy, hvor jeg samarbejder med leder Kristian Barrett. Mit arbejde består blandt andet i at rekruttere nye projektskrivere, igangsætte projekter og udarbejde fondsansøgninger. Derudover sørger jeg for, at alt vores undervisningsmateriale er forståeligt samt at holde vores hjemmeside opdateret.Jeg blev student fra Rungsted Gymnasium i 2013.

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/chrbl
19 AUGUST 2017