Christian Førgaard Nielsen

Arrangør af Biotech Academy Camp 2014

Læser til daglig på kandidatuddannelsen Bioteknologi og har en bachelorgrad i Bioteknologi fra DTU.

Hvorfor Bioteknologi? 
Oprindeligt kendte jeg ikke til bioteknologi, hverken som retning eller industri. Det lød imidlertid interessant, og jeg satsede. Det viste sig at være det helt rigtige. Jeg har altid været interesseret i natur, optimering, matematik og biologi generelt, og gennem biotek bliver alle disse forenet på en smuk måde. Jeg er vild med, at man rationelt kan anvende og forme organismer til at løse komplekse opgaver, og jeg er dybt begejstret for det faktum, at bioteknologi som videnskab stadig kun er i sine unge år. Der venter en gylden fremtid. 
 
Mit arbejde for Biotech Academy
I Biotech Academy udvikler og koordinerer jeg Biotech Academy Camp 2014 i samarbejde med min co-koordinator Rasmus Kirstrand. Vi står for at planlægge og afvikle en fantastisk uge på DTU, hvor 24 talentfulde unge kan få lov til at prøve kræfter med reelt forskningsarbejde på et højt niveau. 
 
Mine faglige interesser

Jeg er dybt fascineret af evnen til og muligheden for at benytte mikrobielt liv til at løse problemer for os. Det er fantastisk, hvordan vi i dag ved enormt meget om forskellige organismer, eller rettere sagt, vi ved mere, end vi gjorde før. For der er en gigantisk mængde viden om livet omkring os, der stadig er et mysterium. Der er uendelige muligheder derude. Mere specifikt, er det især muligheden for at lade svampe nedbryde forurening i jord, der interesserer mig. Forestil dig, at vi kan fjerne noget af al den forurening, der findes, bare ved at lade de rigtige svampe nedbryde den. På den måde kan vi få en renere og bedre verden. 

Skriv til Christian her

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/cfonie
23 AUGUST 2017