Carola Elisa Heesemann

Projektudvikler på "Derfor får du allergi"

Læser til daglig på bacheloruddannelsen Bioteknologi.

Hvorfor Bioteknologi?
Jeg har altid interesseret mig meget for mennesker, især i forhold til sundhed, og har været meget i tvivl om, hvad jeg ville læse. I mange år var jeg sikker på, at jeg skulle være læge. På et tidspunkt skiftede jeg dog mening og ville i stedet være jordmoder, for derfra til sidst at vælge at søge ind på Ernæring og Sundhed for at blive Diætist. Efter et år på studiet indså jeg dog, at fagene på uddannelsen gik for lidt i dybden med de grundlæggende forklaringer på, hvorfor ting er som de er. Jeg havde lyst til at vide mere, så jeg bedre kunne forstå de ting, vi blev undervist i på studiet, og selv kunne drage konklusioner ud fra mere grundlæggende viden. Derfor besluttede jeg mig for at skifte studie til Bioteknologi på DTU, som i langt højere grad har givet mig en basis-forståelse inden for matematik, kemi, fysisk og biologi, hvilket gør, at jeg nu forstår naturens mekanismer på et helt andet niveau.

Faglige Interesser
Inden for Bioteknologien har jeg bibeholdt min tidligere interesse for sundhed og skrev på tredje semester et stort projekt om probiotika, som er de gode bakterier, der blandt andet findes i yoghurt. Dette fascinerede mig meget, fordi der her var en tilgang til sundhed som var naturlig. Det var spændende at lære mere om en måde hvorpå man kunne forebygge sygdomme, i stedet for senere at skulle behandle dem med medicin.

For øjeblikket er jeg i gang med at skrive mit bachelorprojekt, som handler om, hvordan man kan undgå at antibiotika-resistente bakterier bliver så resistente, at man ikke længere kan behandle visse sygdomme. Her kommer igen min interesse for sundhed ind i billedet, da det er vigtigt at tænke over, hvilke antibiotika man giver, når folk er syge, blandt andet fordi antibiotika også dræber de gode bakterier (probiotikaen). Man mister derfor meget af sit naturlige forsvar, når man får en antibiotika-behandling.

Derudover interesserer jeg mig meget for immunsystemet og måden, hvorpå det bliver påvirket af vores miljø. For eksempel har man en teori om, at vi her i den vestlige verden døjer med allergi, fordi vi ikke udsættes for ligeså mange bakterier i vores helt tidlige liv, som vi gjorde i gamle dage, og som børn i udviklingslandende, der i meget mindre grad døjer med allergi. Det er også denne teori som mit Biotech Academy projekt til folkeskolens 8.-10. klasser er bygget op omkring. 

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/carolahe
19 AUGUST 2017