Anders Bech Bruntse

Leder af Biotech Academy 2012-2014
Projektudvikler på "Jagten på den vilde bakterie"
Læser til daglig på kandidatuddannelsen kandidatuddannelsen Bioinformatik og Systembiologi og har en bachelorgrad i Bioteknologi fra DTU. Har tidligere læst og afsluttet en bachelor i International Business fra Copenhagen Business School.

Hvorfor Bioteknologi?
En af mine største interesser er problemløsning - og ligegyldigt hvad man beskæftiger sig med, har naturen oftest en strategi til løsningen. Det finder jeg utroligt spændende og det har været et af mine hovedkriterier for at fordybe mig i bioteknologi. Jeg ser biologien som en evig kilde til inspiration og derfor er jeg fascineret af at løse problemer ved at mime naturens løsninger. Her kan findes mangeartede løsninger fra kemiske reaktioner der uskadeliggøre de skadelige nanopartikler, til optimering af vindmøller ved at designe vingerne efter en hvals svømmefinner. For mig kombinerer bioteknologien den tekniske forståelse og viden i at bruge naturens løsninger til at løse industrielle problemstillinger. 

Mit arbejde for Biotech Academy
I Biotech Academy udvikler jeg undervisningsmateriale omkring bakterier og deres evolution til grundskolen. I forbindelse med dette udarbejde teoretiske artikler om evolution, mikroorganismer og specifikt bakterien Pseudomonas aeruginosa. Desuden skal jeg udarbejde en forsøgsplan med det formål at finde Pseudomonas aeruginosa i naturen.
Håbet er at mit arbejde kan indgå som en del af et større tværinstitutionelt projekt, hvor:
1)      Grundskoleelever skal finde Pseudomonas aeruginosa
2)      Gymnasieelever skal sekventere de funde Pseudomonas aeruginosa bakterier
3)      DTU kan benytte sig af det empiriske data i forbindelse med evolutionsforskning
Desuden er det også vigtigt at projektet både kan skabe en faglig interesse omkring biologi, samtidigt med at det giver eleverne en mulighed for at deltage i forskningen omkring evolution.

Mine faglige interesser
Interessen for bioteknologi, og måske endnu vigtigere det ingeniørfaglige er stærkt præget af mulighederne for at anvende viden til problemløsning. Ikke simple problemstillinger, men derimod problemstillinger som kræver en innovativ tilgang. At skabe sine egne løsninger på industrielle problemer ved at kombinere biologiske principper med kemiske, fysiske og matematiske gør at bioteknologien både er kompleks og kreativ. Mine faglige interesser går især i retning af den brede holistiske forståelse både videnskabeligt, men også hvordan denne viden kan udnyttes kommercielt. Det er denne tværfaglige tilgang samt samarbejdet mellem forskellige fagområder jeg finder spændende og her har jeg også mulighed for at kombinere med viden fra mit tidligere studie International Business.

For kontakt kan du skrive til abec@bio.dtu.dkAnders Bech Bruntse 

For kontakt: abec@bio.dtu.dk

http://www.biotechacademy.dk/OmBA/omos/abec
23 AUGUST 2017